Vůně tmavých třešní, na patře zralé tmavé ovoce a nádech vanilky. Na patře pikantní, jemná struktura, krásné třísloviny, dlouhý závěr. Réva pro toto víno roste na nejvýše položených vinicích Herrnbaumgartenu, kde je opuka pokryta jílem a vápencem. Tyto malé vápencové úlomky jsou 15 milionů let staré sedimenty nulliporů, což jsou červené řasy.
Kategorie: | RAKOUSKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2022 |
? Odrůda vína: | Zweigeltrebe / Zweigelt |
? Barva vína: | červené víno |
? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
Zbytkový cukr: | 5,4 g/l |
Certifikace vín: | Sustainable Austria & agroVet, veganské víno |
hodnocení Wine Enthusiast 2018: | 89 bodů |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Kyseliny: | 4,4 g/l |
Vinifikace: | použité dubové sudy |
Teplota pro servis: | 17 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Charakter podloží: | Opuka bohatá na jíl pokrytá vápencem |
Vinařství: | WEINGUT FRANK |
Ideální k pití: | od 2-5 let od sklizně |
Poloha vinic: | Vinice Herrnbaumgarten – Dolní Rakousko |
Vůně tmavých třešní, na patře zralé tmavé ovoce a nádech vanilky. Na patře pikantní, jemná struktura, krásné třísloviny, dlouhý závěr. Réva pro toto víno roste na nejvýše položených vinicích Herrnbaumgartenu, kde je opuka pokryta jílem a vápencem. Tyto malé vápencové úlomky jsou 15 milionů let staré sedimenty nulliporů, což jsou červené řasy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Weingut Frank je rodinné vinařství v severovýchodním Weinviertelu v malebném městečku Herrnbaumgarten. Harald Frank je majitelem a jednatelem společnosti, ale především zodpovídá za práce ve sklepě a na vinicích. Harald vystudoval potravinářskou a biotechnologickou University of Natural Resources and Life Sciences. Jeho sestra Katrin je spolu s ním majitelkou a také generální ředitelkou vinařství. Poznatky, které získala studiem enologie a vinařství na Univerzitě přírodních zdrojů a věd o životě ve Vídni dokáže dokonale uplatnit v jejich společné firmě. Haraldova žena Daniela je zodpovědná za marketing a prodej vín. Frankovi jsou vinaři po mnoho generací a je pro ně samozřejmé, že se k přírodě chovají zodpovědně, mají na mysli budoucnost, aby půda dala i budoucím generacím možnost sklízet zdravé hrozny. Ekologicky revitalizují půdu a tím zajišťují přísun živin pro keře vinné révy a dále podporují biologickou rozmanitost, která je nejlepší ochranou rostlin. O révu pečují výhradně ručně, pečlivé částečné odlistění, probírka, sklizeň a výběr hroznů. To vše znamená, že mohou sklízet zdravé, zralé hrozny každý rok. Vinařství se plně koncentruje na poctivé řemeslo a pracuje v harmonickém souladu s přírodou. Vinice jsou celoročně pečlivě obhospodařovány a osázeny lučními bylinami. Majitelé si zakládají na dlouhověkosti révy a dávají vínům potřebný čas. Vybrat si můžete mezi elegantními místními víny, lehčími víny plnými zábavy a delikátními viničními víny, která odrážejí charakter příslušné lokality. Všechna vína v sortimentu jsou veganská a vinařství je držitele certifikátu Sustainable Austria a agroVet.