Vůně odhaluje tóny zralého ovoce, jako je banán, mirabelka a medový meloun. Určitá mineralita dovedně doprovází ovocně-květinovou hlavní notu. Zajišťují šťavnatý, živý začátek. Dlouhé skladování kvasnic je vyjádřeno jemnými tóny bourbonské vanilky a čerstvého chleba. Na patře je cítit mírná, ale přítomná kyselinka, která dodává sektu živou svěžest. Ukazuje také určitou slanost. Perlage je v pořádku a přesto přítomná po dlouhou dobu. Vápencové půdy dodávají tomuto šumivému vínu jeho komplexnost a silnou strukturu. Báječně doprovodí i jídlo, hodí se například ke klasickému vídeňskému řízku nebo cizrnovému hummusu a uzeným tofu. Tento ročníkový sekt má všechny předpoklady k tomu, aby za optimálních skladovacích podmínek mohl zrát mnoho dalších let.
Kategorie: | NĚMECKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2013 |
? Odrůda vína: | 100% Chardonnay |
? Barva vína: | šumivé bílé |
? Obsah cukru: | Sekt extra brut |
Zbytkový cukr: | 1 g/l |
Poloha vinic: | Rheinhessen |
Charakter podloží: | jíl a vápenec |
Vinifikace: | nerezové tanky 90% a dřevěné sudy 10 % |
Obsah alkoholu: | 12 % |
Kyseliny: | 8,2 g/l |
Ideální k pití: | do 20 let |
Teplota pro servis: | 6 - 8 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Ležení na kvasinkách: | 90 měsíců |
Degorzáž: | 06/22 |
Vinařství: | SEKTHAUS RAUMLAND |
Vůně odhaluje tóny zralého ovoce, jako je banán, mirabelka a medový meloun. Určitá mineralita dovedně doprovází ovocně-květinovou hlavní notu. Zajišťují šťavnatý, živý začátek. Dlouhé skladování kvasnic je vyjádřeno jemnými tóny bourbonské vanilky a čerstvého chleba. Na patře je cítit mírná, ale přítomná kyselinka, která dodává sektu živou svěžest. Ukazuje také určitou slanost. Perlage je v pořádku a přesto přítomná po dlouhou dobu. Vápencové půdy dodávají tomuto šumivému vínu jeho komplexnost a silnou strukturu. Báječně doprovodí i jídlo, hodí se například ke klasickému vídeňskému řízku nebo cizrnovému hummusu a uzeným tofu. Tento ročníkový sekt má všechny předpoklady k tomu, aby za optimálních skladovacích podmínek mohl zrát mnoho dalších let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Vinařství bylo založeno v roce 1984 s ambicí vybudovat něco zcela nového a to vyrábět vysoce kvalitní sekt tradiční lahvovou fermentací. V Německu to bylo v té době pro mnohé nemyslitelné. Dnes rodina obdělává 10 hektarů vinic, samozřejmě organicky. Je zde patrná velká vášeň pro klasické burgundské odrůdy, jako je Pinot Noir, Chardonnay a Pinot Meunier. Polohy vinic se rozkládají v oblastech Rheinhessen a Pfalz, což umožňuje vyrábět šumivá vína, která vykazují mineralitu, hloubku a komplexnost. Hrozny, jsou sklízené ručně a i zpracování je velmi šetrné, přičemž pro sekt je použito pouze srdce hroznu. Rozhodnutí zaměřit se výhradně na výrobu jakostního šumivého vína pomohlo německému sektu získat opět více mezinárodní pozornosti. Od roku 2020 je vinařství Raumland členem VDP a to jako první výrobce šumivého vína - a dále tak propaguje německou scénu šumivých vín v mezinárodním měřítku.
" Ve Flörsheim-Dalsheim jsem opět využil příležitosti navštívit Volker Raumland, pravděpodobně jednoho ze tří největších výrobců šumivých vín v celém Německu. Sortiment, který v současnosti nabízí, je světový a může konkurovat jakémukoli šumivému vínu na planetě."
Stephan Reinhardt / The Wine Advocate 2020
Falstaff Weinguide Deutschland 2024