Oberrotweil Pinot Noir z vinařství Franz Keller je vysoce hodnocené německé víno, které vyniká svou bohatou chutí a elegantními tóny Pinot Noir. Pochází z malebné oblasti Baden, kde rodina Keller produkuje vína s vášní a tradicí po mnoho generací. Toto víno je skvělým příkladem kvality a kreativity, kterou přináší Keller do svých vín. S jemnými tóny tmavého bobulového ovoce ve spojení se sušenými bylinkami a nuance pepřových tónů. Dobře integrovaná taninová struktura a šťavnatý závěr. Hrozny pochází z vulkanického podloží Kaiserstuhl, víno zrálo 18 měsíců na dubových sudech. Oberrotweil Pinot Noir ideální volbou pro ty, kteří hledají autentický zážitek z německých vín. Objednejte si lahve tohoto vynikajícího vína ještě dnes a objevte kouzlo německých vín z oblasti Baden.
Kategorie: | NĚMECKO |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2021 |
? Odrůda vína: | Rulandské modré / Spätburgunder / Pinot Noir |
? Barva vína: | červené víno |
? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
? Klasifikace vinic: | VDP.ORTSWEIN |
Zbytkový cukr: | 0,7 g/l |
Charakter podloží: | spraš |
Vinifikace: | 18 měsíců dubový sud 225 l |
Obsah alkoholu: | 12,5 % |
Kyseliny: | 5,2 g/l |
Ideální k pití: | do 10 let |
Teplota pro servis: | 15-18°C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT FRANZ KELLER |
Oberrotweil Pinot Noir z vinařství Franz Keller je vysoce hodnocené německé víno, které vyniká svou bohatou chutí a elegantními tóny Pinot Noir. Pochází z malebné oblasti Baden, kde rodina Keller produkuje vína s vášní a tradicí po mnoho generací. Toto víno je skvělým příkladem kvality a kreativity, kterou přináší Keller do svých vín. S jemnými tóny tmavého bobulového ovoce ve spojení se sušenými bylinkami a nuance pepřových tónů. Dobře integrovaná taninová struktura a šťavnatý závěr. Hrozny pochází z vulkanického podloží Kaiserstuhl, víno zrálo 18 měsíců na dubových sudech. Oberrotweil Pinot Noir ideální volbou pro ty, kteří hledají autentický zážitek z německých vín. Objednejte si lahve tohoto vynikajícího vína ještě dnes a objevte kouzlo německých vín z oblasti Baden.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Fritz a Friedrich Kelerrovi participují na všech důležitých rozhodnutích týkající se vína a vinařství společně. Dvě generace rodiny Kellerů, které se spolu ambiciózně a důsledně podílejí na produkci expresivních vín s vlastní identitou. Pěstování výrazných burgundských odrůd a péče o malé historicky významné vinice se strmými svahy prosazoval již Franz Keller starší, který se zasloužil o jejich zachování v 60. letech minulého století. Přístup k výrobě jejich vín byl inspirován přístupem „savoir vivre“ jejich francouzských sousedů. Od počátku mělo vinařství za cíl produkovat vína, která se co nejlépe snoubí s výborným jídlem. Značku vinařství typicky representují suchá, ovocná, osvěžující, stejně tak komplexní, minerální a plná vína. Pro úspěch je klíčové nekompromisní a konzistentní povědomí o kvalitě, které začíná jak jinak než ve vinici. Součástí ekologicky šetrného přístupu vinohradnictví je u VDP. Weingut Franz Keller organické hnojení, ruční údržba vinic a také výsadba krycích plodin. Kromě toho je zásadním faktorem snižování výnosů prostřednictvím probírky a zelené sklizně. Nově vybudované moderní vinařství v dech beroucí lokalitě přímo pod vinicemi, což umožňuje využití šetrného principu gravitace během celého procesu výroby vína. Mimořádná architektura je navíc navržena tak, aby se výroba vína, sklep, degustační místnost a restaurace „KellerWirtschaft“ vešly pod jednu střechu, která je pokryta původní vegetací z Badbergu, nedaleké přírodní rezervace. Optimální podmínky ve vinařství zajišťuje stavební a konstrukční řešení budovy, která je terasovitě zasazena přímo do vinic, a tak poskytuje optimální klimatické podmínky pro zrání a skladování vína.
Falstaff Weinguide Deutschland 2024