2 hodnocení

DEIM Grüner Veltliner WEINZAPFL

Veltlínské zelené, jehož hrozny se ručně sbírají na vyšších polohách až 380 m n.m. z vynikajících vinic v okolí obce Schönberg. Ve vůni najdeme grep, limetku, zelenou hrušku a lehký nádech jehličí. Chuť je velmi svěží, citrusově – minerální s výbornou kyselinkou.

Můžeme doručit do:
16.5.2024
Skladem (>5 ks)
Kód: 372
213 Kč / ks 176 Kč bez DPH 28 Kč / 100 ml
Kategorie: RAKOUSKO
Objem: 0,75 l
Ročník: 2023
Odrůda: Veltlínské zelené / Grüner Veltliner
Kategorie vína: bílé
Chuťová kategorie: suché / trocken / dry
Klasifikace vinic: KAMPTAL DAC GEBIETSWEIN
Poloha vinic: Schönberg, Langenlois, Mittelberg
Zbytkový cukr: 2,3 g/l
Hodnocení A La Carte ročník 2020: 90 bodů
Alkohol: 12,5 %
Kyseliny: 5,6 g/l
Ideální k pití: do 5 let
Vinifikace: nerezové tanky
Teplota pro servis: 8-10 °C
Alergeny: siřičitany
Charakter podloží: spraše, hlína, aluviální půda

Popis produktu není dostupný

Unknown_1 

Schönberg am Kamp, který se nachází v údolí na severním konci údolí Kamp, se vyznačuje mikroklimatem s horkými dny a obzvlášť chladnými noci. Zde se vinařství Gerhard Deim zaměřuje na silné stránky regionu: Veltlínské zelené a Ryzlink rýnský. Základ vinařství je položen mezigenerační spoluprací as tím spojenou kombinací osvědčených metod a mladické ochoty experimentovat. Staré a mladé spojuje snaha o nekompromisně vysokou kvalitu, která začíná pěstováním a péčí o každou jednotlivou révu, a to jak o viniční a rezervní vína, tak i o vína místní a regionální. Místní vína Schönberger se vyznačují svěžestí, elegancí a vysokou mírou pitelnosti. Odrážejí širokou škálu půdních formací a mikroklima charakterizované polohou místa. V Ried Irbling roste Ryzlink rýnský na úpatí waldviertelské rulové břidlice, Grüner Veltliner am Kalvarienberg stojí na zvětralé půdě ze silikátové horniny s tenkou vrstvou vyplavené sprašové hlíny a v Ried Bernthal vinná réva. metr silné sprašovo-jílovité terasy. Některá vína Rieden zrají v 500 litrových sudech až do příští sklizně – ideální velikost, která zaručuje vyvážený poměr mezi přirozeným přívodem kyslíku a zároveň nepříliš velkým vlivem dřeva. Díky velikosti sudů lze mnoho malých teras a pozemků ve vinicích rok co rok vinifikovat samostatně a optimálně tak podporovat jejich rozvoj až do lahvování.

Zpět do obchodu