Víno, které snoubí zdánlivé protiklady. Síla s chladivými minerálními prvky a k tomu otevřená žlutá ovocná vůně a výrazný bylinný, pepřový charakter s hořčičnými semínky, fenyklem a lehce kouřovými fenoly. Extrémní perzistence na patře. Ideální pro komplexní bylinnou kuchyni například k pečené huse nebo sušené šunce Iberico s jemným praženým aromatem toto víno rozzáří každou vyjímečnou příležitost. Stettener Stein zaujímá jedinečnou nejvyšší pozici mezi lokalitami, které vinařství obhospodařuje. Základní polohou je konkávní zrcadlo osmdesát metrů nad Mohanem nad skalnatými vápencovými břehy dolního Muschelkalku v půlkruhovém horském zářezu. Strmé chráněné vinice se sklonem 50 až 80 % velmi těží z mikroklimatu, které se velmi rychle otepluje teplým vzduchem stoupajícím po skalní stěně. Velmi skeletovitá, neplodná ornice představuje velký zásobník tepla a je obtížné ji prokořenit a to nutí vinnou révu vytvořit během dlouhých let hluboké kořeny, které pronikají do krasového charakteru vápence, což dává vínům vysokou mineralitu a eleganci. Vína z kategorie GG se odlišují od ostatních tratí, zrají zde jedinečná vína s velkým potenciálem zrání. Pro klasifikaci GG jsou vybrány ty nejlepší odrůdy vinné révy, které jsou vhodné pro každou vinici a dávají vzniknout něčemu skutečně vyjímečnému.
Kategorie: | NABÍDKA VÍN |
---|---|
? Objem lahve: | 750 ml |
? Ročník vína: | 2020 |
? Odrůda vína: | Sylvánské zelené / Silvaner |
? Barva vína: | bílé víno |
? Obsah cukru: | suché / trocken / dry |
? Klasifikace vinic: | VDP.ERSTE LAGE |
Zbytkový cukr: | 0,8 g/l |
Poloha vinic: | Stetten Stein |
Charakter podloží: | mořské sedimenty, zvětralý vápenec, jíl |
Vinifikace: | betonové tanky, dubový sud, amfora |
Obsah alkoholu: | 13,5 % |
Kyseliny: | 5,9 g/l |
Ideální k pití: | do 20 let |
Teplota pro servis: | 10 - 12 °C |
Alergeny: | siřičitany |
Vinařství: | WEINGUT AM STEIN |
Víno, které snoubí zdánlivé protiklady. Síla s chladivými minerálními prvky a k tomu otevřená žlutá ovocná vůně a výrazný bylinný, pepřový charakter s hořčičnými semínky, fenyklem a lehce kouřovými fenoly. Extrémní perzistence na patře. Ideální pro komplexní bylinnou kuchyni například k pečené huse nebo sušené šunce Iberico s jemným praženým aromatem toto víno rozzáří každou vyjímečnou příležitost. Stettener Stein zaujímá jedinečnou nejvyšší pozici mezi lokalitami, které vinařství obhospodařuje. Základní polohou je konkávní zrcadlo osmdesát metrů nad Mohanem nad skalnatými vápencovými břehy dolního Muschelkalku v půlkruhovém horském zářezu. Strmé chráněné vinice se sklonem 50 až 80 % velmi těží z mikroklimatu, které se velmi rychle otepluje teplým vzduchem stoupajícím po skalní stěně. Velmi skeletovitá, neplodná ornice představuje velký zásobník tepla a je obtížné ji prokořenit a to nutí vinnou révu vytvořit během dlouhých let hluboké kořeny, které pronikají do krasového charakteru vápence, což dává vínům vysokou mineralitu a eleganci. Vína z kategorie GG se odlišují od ostatních tratí, zrají zde jedinečná vína s velkým potenciálem zrání. Pro klasifikaci GG jsou vybrány ty nejlepší odrůdy vinné révy, které jsou vhodné pro každou vinici a dávají vzniknout něčemu skutečně vyjímečnému.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Roku 1890 založil pradědeček současného majitele Ludwiga Knolla vlastní dílnu přímo v srdci Würzburgu. Byl mistrem bednářského umění a prvotřídními sudy zásoboval nejznámější vinařství nejen v okolí. V průběhu let se réva dostala do popředí jeho zájmu. Pěstování a výroba vín mu přinášela velkou radost a probudila hlubokou vášeň, což bylo předpokladem ke vzniku mimořádných vín z nejlepších lokalit ve Frankách. Důležitým milníkem pro rozvoj vinařství byl rok 1980, kdy otec současného majitele vystavěl nové vinařství v centru nejlepší lokality v oblasti Franky v lokalitě Wüzburger Stein. Další směřování a rozvoj vinařství převzal Ludwig Knoll se svou ženou Sandrou v roce 1990. Spojení dobrého vína a jídla, kulturních akcí a týmového ducha inspiruje, stejně jako skvělá atmosféra ve Wein am Stein, kterou si vždy užije celý tým. Bezprostředně po studiu vinařství Ludwig položil první základy k přechodu na ekologické a později biodynamické zemědělství. Tuto fylosofii spolu s požitkem a radostí ze života předává jejich dětem Antonii a Vincenzovi.
"Téměř před 30 lety jsme začali naše velké dobrodružství na kameni: vždy to vyžadovalo hodně odvahy, síly a často i vytrvalosti, abychom se dostali tam, kde jsme dnes."
LUDWIG KNOLL